100% Gerçek Tandır Yapımı ve Tandır Fırın Fiyatları?
Tandır yapımı ve tandır fırın hakkında bilgi almak için doğru yerdesiniz. Türkiye'nin her yerine istediğiniz model ve özelliklerde orjinal tandır yapım hizmetini 5 yıl garantili olarak sunuyoruz. Tandır fiyatları ve modelleri hakkında detaylı bilgi almak için 7/24 bizi arayabiliriz. Modellerimiz sizden gelen istekler doğrultusunda 100% müşteri memnuniyeti ile geliştirilir.
Ücretsiz Keşif ve Fiyat Teklifi
- Anasayfa
- Fırınlar
- Tandır Fırınları
- 100% Gerçek Tandır Yapımı ve...

Kuyu tandır yapımı genelde bahçelerde gerçekleştirilmektedir. Bu yönü ile bahçe fırını sayılabilecek özelliği bulunmaktadır. Kuyu tandır olarak üretilen fırınların kendilerine özgü yapı özellikleri bulunmaktadır.
Bu özelliklere uygun olarak yapımı gerçekleştirilmediği takdirde arzu edilen sonucu vermemektedir. Üretimi yapılacak olan pişmiş gıdaların istenilen düzeyde pişmemesi söz konusu olacağı gibi aşırı pişmesi de mümkün olabilecektir.
Firmamız her türlü şömine, barbekü, taş fırın, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü ve taş yünü yapım hizmetlerini 35+ yıllık tecrübe ve 5 yıl garantili olarak tüm Türkiye ve yurt dışına vermektedir. Sorunlarınız ve fiyat hakkında ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir veya 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Tandır yapımı işlerinde çalışacak kişilerin uzman kişiler olması gerekir. Kuyu tandır olarak yapılacak fırınların derinliği, genişliği, çapı ve duvarlarının kalınlıkları ustalık bilgisi ile istenilen ölçülerde olabilir.
Firmamız Türkiye ve yurt dışına 35+ yıllık tecrübesi her türlü tandır yapımı hizmetini vermektedir. Tandır fiyatları ve modelleri ile ilgili teklif almak için 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Ne Aramıştınız? | ERMA ®
Tandır Fırın Nasıl Yapılır?
Tandır fırın nasıl yapılır? Kuyu tandır yapımı sürecinde profesyonellik ve uzmanlık önemlidir. Yeterli teknik bilgi ve donanım sahibi olmayan ustalar tarafından yapacağınız tandırlar ile üretim kalitesini düşürme melisiniz.
Tandır yapımı zor ve zahmetli, sanat gerektirmeyen fakat bilgi ve beceri gerektiren bir iştir. Önce özel yerlerden killi özel toprak getirilir, güzelce elenir, içerisine saman ve keçi kılı veya pamuk katılarak çamur yapılır. Bir gün bekletilip sonraki gün tekrar yoğrulur. Çamur 7-8 cm kalınlığında çapı dolanacak kalınlıkla silindir şekline getirilip örülür.
Fakat burada hassas olan nokta, tandırın hepsi bir anda örülmez. Zaman zaman kurumaya bırakılır. Yamukluk ve çökmeyi engellemek için parça parça kurutulmaya bırakılarak örülür. Kışın tandırı yapmak veya örmek daha zordur. Son olarak tandırın ağız kısmı yapılır ve kurumaya bırakılır.
Tandır çamurunun iyi yoğrulmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde çabuk bozulur ve istenilen randıman alınmaz. Taş fırın yapımında da döşeme altına da cam ve tuz konulurmuş.
Taş fırın yapımı, taş fırın fiyatları, seyyar taş fırın, taş fırın modelleri, elektrikli taş fırın ve hazır taş fırın hakkında detaylı bilgi almak için ermainsaat.com/tas-firin sayfamızı ziyaret edebilir ücretsiz keşif ve fiyat teklifi için 7/24 arayabilirsiniz.
Uzman olmayan ve arzu edilen ölçülerde tandır fırın yapımı işini bilmeyen kişiler, herhangi bir inşaat çalışması yapıyor gibi bu imalatı yapacaktır. Bu yaklaşım ve tecrübesizlik ve bilgisizlik kuyu tandır yapımı işinde işletme sahibine ağır külfiyet ve zarar olarak yansıyacaktır.
Tandırların Fiyatları ve Maliyeti Ne Kadar?
Tandır fırın fiyatları ne kadar? Firmamız 35+ yıllık tecrübesine güvenerek en uygun tandır fiyatları hizmeti vermektedir. Tecrübemize ve profesyonel hizmetlerimize o kadar güveniyoruz ki yaptığımız hizmetlere 5 yıl garanti veriyoruz.
Tandır, ısınmak için kullanılan bir çeşit mangal. Yere çukur kazılarak yapılan özel bir fırın modelidir.
Eskiden kış soğuk geçen yerlerde alçak dört köşe bir masanın altına bir mangal konur ve bunun üzeri, tamamen örtecek, ateşten zarar görmeyecek şekilde pamuklu bir örtüyle kapatılırdı. Isınmak isteyenler bu örtüyü dizleri üzerine çekerler, ayaklarını mangalın etrafına koyarlardı. Sobaların olmadığı, mangalla ısıtmanın sağlanamadığı yerlerde bu usul çok kullanılırdı.
Isı yalıtımında kullanılan taş yünü ve taş yünü hakkında detaylı bilgi almak için ermainsaat.com/tas-yunu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bazı yerlerde altı ayaklı, altı köşeli veya yuvarlak ağaç masa altına kendine mahsus bir mangala ateş konmak suretiyle de yapılırdı. Bunun üzerine çapraz yorganlar daha üstüne halılar örtülürdü. Ayaklar masaya doğru uzatılarak ısınılırdı. Bu ısınma esnasında güzel fıkralar ve masallar anlatılırdı. Böyle ateş başında ısınılarak anlatılan masal, hikâye vs.lere tandırname denirdi.
Yere kazılarak yapılan tandırların derinliği daha ziyade 150 cm civarında olur. Çaplarıysa 50–65 cm arasında değişir. Sıkı çamur, saman ve keçi tüyü ile hazırlanan karışımla yapılan tandırlar, güneşte kurutulur. Daha sonra yere kazılan çukura yerleştirilir. Tandırda mangal kömürü, odun gibi yakacaklar kullanılır.
Genellikle tandır fırınlarında kuzu kızartılır. Kuzu etini pişirmek için önce et temizlenir. Bir çengele asılarak üzeri iyice kapatılıp, fırın içinde pişmeye bırakılır.

100% Gerçek Tandır Nasıl Yapılır?
Tandır yapımı zor ve zahmetli, sanat gerektirmeyen fakat bilgi ve beceri gerektiren bir iştir. Önce özel yerlerden killi özel toprak getirilir, güzelce elenir, içerisine saman ve keçi kılı veya pamuk katılarak çamur yapılır. Bir gün bekletilip sonraki gün tekrar yoğrulur.
Çamur 7-8 cm kalınlığında çapı dolanacak kalınlıkla silindir şekline getirilip örülür. Fakat burada hassas olan nokta, tandırın hepsi bir anda örülmez. Zaman zaman kurumaya bırakılır. Yamukluk ve çökmeyi engellemek için yavaş yavaş ve kurutulmaya bırakılarak örülür.
Kışın tandırı yapmak veya örmek daha zordur. Son olarak tandırın ağız kısmı yapılır ve kurumaya bırakılır. Çamurun iyi yoğrulmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde çabuk bozulur ve istenilen randıman alınmaz. Tandır fırın kurulacak yerde önce kuyusu en az 1 metre derinlikte kazılır.
Etrafı çamurla kaplanacağı için çamur çok temiz, hatta killi gibi birbirini iyi tutan bir toprakla hazırlanır; hatta birkaç gün de bekletilir. Suyunu çeken çamur, rulolar haline getirilip, aşağıdan yukarıya yapıştırarak kuyuya kaplanır. Bu arada mutlaka hava deliği bırakılır.
Tandır fırın kurarken önce gömülecek yer seçilir. Buraya toprak seviyesinde gömülür. Yere kazılarak yapılan tandırların derinliği 130-150 cm olur. Çapları ise 50-65 cm civarındadır.
Firmamız 35+ yıllık tecrübe ile taş fırın, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü gibi her türlü fırın yapımı ve fırın ustalığı hizmeti vermektedir. Verdiğimiz hizmetler 100% profesyonel olup 5 yıl garantilidir.
Tandır ekmeği adını yapıldığı yerden alır. Ekmeğin en büyük özelliği uzun süre bozulmadan kalabilmesidir. Fırının altında 20×20 ebadında küçük bir delik bulunur. Bu yanan ateşin hava alıp iyi yanmasını sağlar. Tandır bacası fırının en dip kısmına 90 derece açı yapmalıdır. Eğer küp toprağa gömülecek ise topraktan gelecek sızıntı suya önlem almanız gerekmektedir.
Bu sızıntı su, hem insan sağlığına zararlı olabilir hem de sizin fırın içerisinde oluşturacağınız ısınızın önemli miktarını buharlaşmak için kullanarak tandırı soğutacaktır. Küllük kısmının dökme demir olması gerekir. Havalandırma ve baca için ateş tuğlası kullanılır. Ateş söndükten sonra tandırın çabuk soğumaması için tabanı cam ve tuzla doldurulur.

Tandırların Satışını Yapan Firmalar ve Tandır Ustaları?
Firmamız Türkiye’nin tüm illerine ve yurt dışında tandır satışı ve tandır ustası hizmeti vermektedir. Anahtar teslim işçilikle verdiğimiz profesyonel hizmetlerden faydalanmak ve fiyat teklifi almak için 7/24 hemen arayın.
İnşaat sırasında çamur harcın içine ısıyı tutması için cam parçaları kırılabilir. Bu fırının kullanım ömrü 5 ile 10 yıl arasında değişir. Bir fırın yapımı ortalama bir hafta sürer.
Önce kuyu en az 1 metre derinlikte kazılır. Etrafı çamurla kaplanacağı için çamur çok temiz, hatta killi gibi birbirini iyi tutan bir toprakla hazırlanır; hatta birkaç gün de bekletilir. Suyunu çeken çamur, rulolar haline getirilip, aşağıdan yukarıya yapıştırarak kuyuya kaplanır. Bu arada mutlaka hava deliği bırakılır.
Tandır yaparken önce gömülecek yer seçilir. Buraya toprak seviyesinde gömülür. Yere kazılarak yapılan tandırların derinliği 130-150 cm olur. Çapları ise 50-65 cm civarındadır. Fırının altında 20×20 ebadında küçük bir delik bulunur. Bu yanan ateşin hava alıp iyi yanmasını sağlar. Tandır bacası kurulan tandırın en dip kısmına 90 derece açı yapmalıdır.
Eğer küp toprağa gömülecek ise topraktan gelecek sızıntı suya önlem almanız gerekmektedir. Bu sızıntı su, hem insan sağlığına zararlı olabilir hem de sizin fırın içerisinde oluşturacağınız ısınızın önemli miktarını buharlaşmak için kullanarak tandırı soğutacaktır. Önlem olarak başka bir yalıtım sağlayamazsanız küpün dışını bentonit veya şamot harcı ile sıvayabilirsiniz.(Bentonit ve şamot doğal kildir)
Küllük kısmının dökme demir olması uygundur. Barbekü veya şömine yapan firmalardan temin edebilirsiniz. Pahalı değildir ancak boyutları standarttır. Planlamanızı yapmadan önce malzeme keşfinizi yapmanızı tavsiye ederim.
Firmamız her türlü şömine, barbekü, taş fırın, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü ve taş yünü yapım hizmetlerini 35+ yıllık tecrübe ve 5 yıl garantili olarak tüm Türkiye ve yurt dışına vermektedir. Sorunlarınız ve fiyat hakkında ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir veya 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Havalandırma ve baca için piyasada ateş tuğlası v.b denilen refrakter malzemeleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Ucuz, uzun ömürlü, doğal ve kolay bulunur malzemelerdir. Firmamız fırın malzemesi olarak kullanılan ateş tuğla, fırın tuğla, harman tuğla, taş tuğla, cam tuğla gibi çeşitleri hem 100% yerli olarak üretir hem de nakliye dahil satışını yapmaktadır.
Ateş tuğla, taş yünü, taş yünü, taş yünü, kırmızı tuğla, izo tuğla gibi dekoratif tuğlalar ve taş yünü hakkında detaylı bilgi almak için ermainsaat.com/duvar-kaplama sayfamızı ziyaret edebilir veya 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Eğer ateş söndükten sonra fırınım çabuk soğumasın diyorsanız küpün dışını ısı depolayabilen malzemeler ile izole etmeniz gerekmektedir.( Taş fırınlarının tabanının cam ve tuz ile doldurulması gibi.)
