Tuğla Çeşitleri ve Fiyatları Nelerdir?
Firmamız her türlü tuğla çeşitlerinin imalatını 100% yerli olarak yaparak Türkiye ve yurtdışına nakliye dahil hizmetler vermektedir. Özellikler dekoratif tuğla çeşitlerinde üretimin yanında her türlü dekorasyon hizmeti vermekteyiz.
Ücretsiz Keşif ve Fiyat Teklifi
- Anasayfa
- Duvar Kaplamaları
- Dekoratif Tuğlalar
- Tuğla Çeşitleri ve Fiyatları Nelerdir?
Firmamız her türlü tuğla çeşitlerinin imalatını 100% yerli olarak yaparak Türkiye ve yurtdışına nakliye dahil hizmetler vermektedir. Özellikler dekoratif tuğla çeşitlerinde üretimin yanında her türlü dekorasyon hizmeti vermekteyiz.
Ateş tuğla, cam tuğla, taş yünü, taş yünü, kırmızı tuğla, izo tuğla gibi dekoratif tuğlalar ve taş yünü hakkında detaylı bilgi almak için ermainsaat.com/duvar-kaplama sayfamızı ziyaret edebilir veya 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Ürettiğimiz dekoratif tuğlalarla tamamen size özel 35+ yıllık tecrübemiz ile 5 yıl garantili hizmet veriyoruz. Başta ateş tuğla gibi ısıya dayanıklı özel tuğlalar ile
- taş yünü,
- taş yünü,
- taş yünü,
- bahçe fırını yapımı,
- tandır yapımı,
- pide fırını yapımı,
- ekmek fırını yapımı,
- pizza fırını yapımı,
- taş yünü,
- ocak yapımı,
- duvar kaplama ve dekorasyon gibi hizmetlerimizi bölge ayırt etmeksizin tüm Türkiye’ye sunmaktayız.
Her türlü tuğla ihtiyacınız ve dekorasyon talepleriniz için 7/24 bizi arayabilir fiyat teklifi alabilirsiniz.
Ne Aramıştınız? | ERMA ®
Tuğla Çeşitleri ve Kullanım Alanları?
Tuğla, harç ile birbirine tutturularak duvar inşasında kullanılan, pişmiş veya kurutulmuş kil bazlı topraktan elde edilen yapı malzemesidir. Yapı malzemeleri denildiğinde bu sektörün içinde olmayan kişiler için bile ilk akla gelen inşaat malzemesidir.
Cam tuğla, cam tuğla fiyatları ve dekoratif tuğlalar hakkında bilgi almak için ermainsaat.com/dekoratif-tugla sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Tuğla nedir, tuğla çeşitleri, tuğlanın tarihi, özellikleri, kullanım alanları , avantajları ve gazbeton ile arasındaki farkları kıyaslama yaparak size bilgi vermeye çalışacağız.
- Yığma Tuğla : Taşıyıcı (HD) ve taşıyıcı olmayan (LD) olarak üretilirler. Taşıyıcı olan tuğlalar yığma duvarlarda kullanılırken; taşıyıcı olmayan tuğlalar dış duvarlarda kullanılır.
- 13,5 Tuğla : Betonarme yapılarda dış duvarda ve iç bölme duvarlarda kullanılırlar. Taşıyıcı özelliği yoktur. Makine tuğlaları olarak da bilinirler.
- Asmolen Tuğlalar : Döşemelerin hafif kalmasını sağlamak için dolgu malzemesi olarak kullanılırlar. Oldukça hafiftirler. Yanmaz malzemelerdir.
- Baca Tuğlaları : 600 derece sıcaklığa ve asite karşı dayanıklıdır. Dikdörtgen, kare ve yuvarlak olabilirler. Baca tuğlası tek delikli veya çift delikli (şönt) olarak üretilmektedir.
- İzo Tuğlalar : Yanmaz malzemelerdir. İzolasyon özelliği çok iyidir. Basınç dayanımı iyidir.
- Cam Tuğlalar : Görsel etkisi için iç ve dış duvarlarda kullanılmaktadır. Işığı geçirme özellikleri vardır. Cam tuğla fiyatları diğer tuğlalara göre daha yüksektir. Tuğla çeşitleri arasında özellikle dekorasyon işlerinde karşımıza sıklıkla çıkan cam tuğlalar, dış cephe-iç cephe olarak pek çok kaplama işinde, bahçelerde peyzaj işlerinde olmak üzere kullanılabilir.
- Dekoratif Tuğlalar : İç ve dış cephe kaplaması, merdiven basamakları, peyzaj uygulamaları gibi farklı yerlerde kullanılabilmektedirler. Dekorasyon işlerinde iç ve dış duvar kaplama olarak, peyzaj düzenlemelerinde kullanılırlar. Taşıma özellikleri yoktur.
- Ateş Tuğlası : Diğer adı harman tuğla olan bu tuğla çeşidi yüksek ısı dayanıklılığına sahiptir. Metalurji, petrokimya ve çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılmaktadırlar. Yüksek ısı dayanımı vardır. Fırın yapımı gibi ısının ön planda olduğu yiyecek pişirme ve ısınma alanlarında yaygın olarak kullanılır.
Sektörde sıklıkla “Ytong” olarak anılan gazbeton hacimce %85 hava dolu gözeneklerden oluşur, ismi de buradan gelir. “Ytong” ise bilinen bir gazbeton markasıdır. Gazbeton ölçülerinde değişkenlik sadece kalınlığıdır, yükseklik ve uzunluk her zaman sabittir.
Geleneksel tuğla ve gazbeton maliyet, imalat hızı ve kalite gibi konularda birbirlerinden ayrılırlar. Satın alımda geleneksel tuğla ucuz gözükse dahi diğer etkenler ( işçilik, harç maliyeti) düşünüldüğü zaman gazbeton daha uyguna gelebilmektedir. Önceliğin maliyet olduğu durumlarda detaylı maliyet analizi ile karar vermek en doğru olandır.
Fırın tuğla, cam tuğla, ateş tuğla, taş yünü gibi taş yünü ve taş yünü hakkında bilgi almak isterseniz ermainsaat.com/duvar-kaplama-malzemeleri sayfamızı ziyaret edebilir veya bizi hemen araya bilirsiniz.
Özetlemek gerekirse, tüm bu etkenler ile birlikte düşünüldüğünde ciddi fiyat farkları çıkmamaktadır ve performans ve hız olarak bakıldığında eğer kullanım alanınız uygunsa gazbeton çok daha iyi bir tercih olacaktır.
- Gazbeton, adından da bildiğimiz üzere hava içeriği yüksek bir yapı malzemesidir ve bunun getirdiği en büyük avantaj hafif olmasıdır. Yapıya binen yük azaldığı için, deprem emniyeti, yapı maliyeti ve işçilik gibi pek çok alanda avantajlar sağlar.
- Isı izolasyonu konusunda diğer tüm geleneksel tuğla çeşitlerine karşı üstünlük sağlar.
- Delme, kesme, vidalama işlemleri çok daha kolay bir şekilde yapılır.
- Hacimce geleneksel tuğlalara göre daha büyük olduğu için aplikasyonu hızlıdır.
- Yüzeyi daha düz ve pürüzsüz olduğu için sonraki işlerde kolaylık sağlar, düzeltme gerekmez.
Ateş Tuğlası Nasıl Yapılır?
Ateş tuğlası, metal dışı minerallerden oluşan, çeşitli biçimlerdeki tuğlamsı (refrakter) malzemedir. Yüksek sıcaklıklarda, özellikle metalürji işlemlerinde ve cam üretiminde kullanılır.
Yapımında kullanılan başlıca hammaddeler, hidratlı alüminyum silikatlardan oluşan ateş killeri; boksit, diyaspor, kiyanit gibi yüksek oranda alüminyum oksit içeren mineraller; kum ve kuvarsit gibi silis kaynakları; magnezya mineralleri olan magnezit, dolomit, forsterit ve olivin; kromlu oksit ile alüminyum, magnezyum ve demir oksitlerinden oluşan katı bir çözelti olan kromit; granit ya da kok kömürü halindeki karbon ve vermikülit mikası bulunur.
Firmamız her türlü şömine, barbekü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü, taş yünü ve taş yünü yapım hizmetlerini 35+ yıllık tecrübe ve 5 yıl garantili olarak tüm Türkiye ve yurt dışına vermektedir. Sorunlarınız ve fiyat hakkında ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir veya 7/24 bizi arayabilirsiniz.
Ateş tuğla nasıl yapılır? Ateş tuğlaları, kuru ve sert hamurun presleme yoluyla kalıplanması, ya da inşaat tuğlası yapımında kullanılan sıcak presleme yöntemiyle üretilir. Magnezit ve dolomit gibi bazı malzemelerin, sinterleme ve yoğunlaştırma işlemi için önce döner fırınlarda pişirilmesi gerekir. Ardından kırılıp, istenen boyuta getirilir ve tuğla biçimi verilerek yeniden fırınlanır. Ham malzeme önce elektrik fırınında eritilir, sonra da özel kalıplara dökülür.
Cam Tuğla Modelleri Nelerdir?
Cam tuğlanın ölçüleri modelden modele göre değişse de standart olarak 190x190x80 mm örnek gösterilebilir. Cam tuğla modelleri farklı boyutlarda olabilir ve renkleri değişebilir. Cam tuğla duvar örmek için birçok alanda kullanılır ve özellikle bir odayı diğerinden ayırmak ya da belirli bir alan yaratmak için kullanılabilir. Cam tuğlalar banyoda kullanılmak üzere duşa kabinlerin kenarında ya da banyonun ayrılması gereken yerlerinde kullanılır.
Döşeme yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır ve camın hassas bir malzeme olması döşeme yaparken dikkatli olunması gerektiği anlamına gelir. Cam tuğlaların renkleri genellikle şeffaf beyaz renktedir. Şeffaf olması arkasını tam olarak göreceğiniz anlamına gelmiyor. Bazı modeller bulanık bir görüntü sunarken bazı cam tuğlalar ise tamamen engeller.
Bu cam tuğlalar evin ışık yönünden aydınlanmasını sağlar. Işığı engellemez. Dekoratif ürünlerdir ve kullanmak istediğiniz tasarıma ya da uygulamak istediğiniz alana göre değiştirebilir. Bu yönden daha özgür bir çalışma alanı sunar.
Birçok markanın farklı desende ve seride ürünleri vardır. Bu ürünleri inceleyerek kullanmak istediğiniz olan modele karar verebilirsiniz.
Güncel cam tuğla fiyatları ve cam tuğla işçiliği hakkında bilgi almak için ermainsaat.com/cam-tugla-fiyati sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Cam tuğla modelleri nelerdir? Diğer cam tuğla çeşitleri arasında damla, yıldız, baklava, düz içten desenli, buz desenli, zirve desenli, barkod desenli ve baloncuklu desenler sayılabilir. Cam tuğlalar bu desenle üretilir ve dayanıklı camlardan yapmaları nedeniyle kalınlıkları idealdir. Uzun ömürlüdürler ve yıllarca kullanılabilir. Eviniz için ya da iş yeriniz için düşünüyorsanız seçmek istediğiniz desene karar verdikten sonra markalar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.
Banyoda kullanımı açısından oldukça çeşitlidir. Bazı duşa kabinlerin girişinde ve kapılarında tamamen cam tuğla kullanılır. Bu cam tuğlalar banyo dekorasyonlarında hem modern görünümü açısından hem de kolay temizlenmesi açısından kullanılır.
Banyoda kolay temizlenen cam tuğlalar kullanılması pratiklik sunar. Su ve sabun artıkları gibi maddeleri kolayca silerek çıkarabilirsiniz ve pırıl pırıl cam tuğlalar banyonuzun ışıltısını yansıtabilir.
Bununla beraber banyo dışında evin diğer bölümlerinde kullanmak için de idealdir. Bazı cam tuğlalar turkuaz ve mavi gibi renklerde bulunabilir. Bu renklerin açık tonlarda olması gerekir.
Koyu renkli olan cam tuğlalar banyo dekorasyonunda bazı alanlarda kullanılsa da genellikle açık renkli tuğlalar tercih edilir. Bu da evinizde bulunan renk uyumlarına göre değişir.